Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
500 g jēra vai liellopa gaļas
nepilna glāze rīsu
1 sīpols
1 paprika
2 tomāti
3 – 4 ķiploka daiviņas
sāls
malti melnie pipari
lauru lapas
hmelisuneli garšviela
tkemali garšviela
kinza
pētersīļi
selerijas
PAGATAVOŠANA: gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra 30 – 40 minūtes. Pievieno iepriekš izmērcētus rīsus, smalki sagrieztus un viegli apceptus sīpolus, tomātus vai tomātu pastu un papriku.
Zupu vāra, līdz gaļa un rīsi mīksti.
Īsi pirms vārīšanās beigām pievieno sāli, maltus melnos piparus, lauru lapas, sīki sasmalcinātus vai caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, hmelisuneli un tkemali garšvielas, smalki sagrieztus zaļumus: kindzu, seleriju un/vai pētersīļus.