Ideja gardām pusdienām.
SASTĀVDAĻAS:
700 g liellopa gaļas mīkstuma
1 kg liellopa kaulu
2 bietes, 350 g kāpostu
3 – 4 kartupeļi
2 burkāni, 2 pētersīļa saknes
2 sīpoli, 3 – 4 ķiploka daiviņas
4 – 5 ēdamkarotes tomātu pastas
2 sarkanas paprikas
90 g sviesta, 200 g skāba krējuma
2 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes 9% etiķa
50 g pētersīļu zaļumu, lauru lapa
melnie graudu pipari
malti melnie pipari, sāls
PAGATAVOŠANA: aukstā ūdenī noskalo liellopa kaulus, applaucē ar karstu ūdeni. Kaulus liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un izvāra buljonu. Izņem kaulus, buljonu nokāš un atkal liek uz uguns. Kad buljons uzvārījies, tajā liek gaļu un vāra, līdz tā gatava, tad izņem un sagriež gabaliņos. Bietes notīra, sagriež salmiņos, apsāla, apslaka ar etiķi, samaisa un liek pannā, kurā izkausēts sviests. Bietes pārkaisa ar cukuru un sautē, līdz pusgatavas. Burkānus, pētersīļu sakni un sīpolus notīra, sagriež salmiņos un apcep sviestā. Verdošā buljonā liek kubiciņos sagrieztus kartupeļus, uzvāra. Pievieno smalki sagrieztus kāpostus un vāra 10 – 15 minūtes. Pievieno bietes, apceptos burkānus, selerijas saknes un sīpolus, tomātu pastu vai trīs gabaliņos sagrieztus tomātus, salmiņos sagrieztu papriku. Pievieno melnos piparus, sāli un maltos piparus. Visu uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 5 minūtes. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sagriezto vārīto gaļu. Noņem no uguns, 20 – 25 minūtes ļauj nostāvēties. Pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem pētersīļiem.