RECEPTE: Tunča salāti ar pupiņām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ja ledusskapī var atrast konservētu tunci un pupiņas, gardus salātus var uzmeistarot piecās minūtēs.

SASTĀVDAĻAS:

200 g konservētu pupiņu

200 g konservēta tunča savā sulā

1 šalotes sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 citrons

svaigi spināti

pētersīļi

rukola

olīveļļa

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA: pusi sīpola un ķiploka daiviņu sīki sasmalcina un sajauc ar konservētām pupiņām, kam iepriekš noliets konservēšanas šķidrums. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, spinātus un rukolu, pievieno konservēta tunča gabaliņus. Īsi pirms baudīšanas salātos iejauc mērci, kas gatavota no viena citrona sulas un olīveļļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais