Zviedru biešu salāti ar siļķi

© Foto: publicitātes

“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.

SASTĀVDAĻAS (3-4 porc.):

300g mazsālīta siļķes fileja

150g ceptas krāsnī vai vārītas bietes

150g vārīti kartupeļi

1/2 sīpols

2 ēd.k. krējums

2 ēd.k. laba majonēze

pipari

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA (7 min.):

1.Siļķes fileju sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež kartupeļus un bietes. Sīpolus sagriež pēc iespējas mazākos kubiņos. Visu saliek salātu bļodā. Pievieno krējumu, majonēzi, svaigi maltus piparus un samaisa.

2.Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Padoms:

Salātiem var pievienot mazliet mārrutkus un izgarnēt ar vārītu olu.

Lai labi garšo!

Dzīvesstils

Šķiet, ka dažas zīmes un tradīcijas ir izdomātas, lai taupītu mūsu spēkus un nervus - šī tautas gudrība uzskata, ka sievietei vienkārši ir nepieciešama atpūta no mājas darbiem, raksta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais