RECEPTE: 4 idejas gardākam popkornam mājās

© F64

Minētās popkorna garšvielas paredzētas aptuveni 8 glāzēm popkorna, kas iebērtas lielā bļodā un atbrīvotas no popkorna graudiem, kuri nav "pārsprāguši". Atgādinām, ka sastāvdaļu daudzumu var arī mainīt atbilstoši savai gaumei.

1. Piedeva ar ķiploku un baziliku- popkornu bez jebkādām pirms tam pievienotām piedevām iespējams lieliski papildināt ar nedaudz "extra-virgin" olīveļļas (2-3 ēdamkarotes), kā arī ēdamkaroti svaigi sagriezta bazilika, vēl pievienojot tējkaroti ķiploku sāls.

2. Saldais popkorns ar kanēli- nelielā traukā nepieciešams samaisīt 1/4 glāzes cukura, tējkaroti kanēļa, pusi tējkarotes sāls. Popkorns jāpārlej ar aptuveni 4 ēdamkarotēm kausēta sviesta un tad jāapber ar iegūto garšvielu, jāsamaisa.

3. Sāļais popkorns ar sieru un rozmarīnu- popkornu var papildināt arī ar 1/4 glāzes rīvēta parmezāna siera, nedaudz olīveļļas, ēdamkaroti svaigi sagriezta rozmarīna un tējkaroti sāls.

4. Piedeva ar šokolādi, banānu čipsiem un valriekstiem- brīnišķīgu saldo popkornu iespējams pagatavot arī ar kausētu šokolādi. Sākumā, protams, nepieciešams izkausēt glāzi šokolādes un tad pārliet to popkornam, kas atrodas lielā bļodā. Ieteicams pievienot arī banānu čipsus un mazākos gabaliņos sadrupinātus valriekstus. Viss jāsamaisa un jāatstāj 20 minūtes atdzist uz izklāta cepamā papīra. Vēlāk popkornu jāsalauž gabaliņos un jāpasniedz.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais