RECEPTE: Olas ar lillā, oranžu, zaļu un gaši brūnu pildījumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

lillā pildījumam: gabaliņš vārītas bietes, rīvēts siers, saberzts ķiploks,

nedaudz citrona sulas, sāls, pipari

oranžam pildījumam: vārīts burkāns,

sinepes, sāls, pipari

zaļam pildījumam: blanšēti spināti,

svaigais siers, sāls, pipari

gaiši brūnam pildījumam: zemesriekstu sviests, sinepes,

bieza majonēze vai krējums, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

cieti vārītas, nolobītas olas gareniski pārgriež uz pusēm. Izņem dzeltenumus un saberž kopā ar pārējām pildījuma sastāvdaļām.

Krāsainos pildījumus pilda olu pusītes, rotā ar zaļumiem, svaigiem dīgstiem.

PADOMS

• Dažādo krāsu pildījumu proporcijas saberztam olas dzeltenumam ņem pēc patikas un garšas izjūtām.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais