RECEPTE: Sarkanvīnā sautēts trusis

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

aptuveni 1,5 kg smags trusis

2 burkāni

2 sīpoli

½ nelielas selerijas saknes

2–3 ķiploka daiviņas

1 kanēļa standziņa

2 lauru lapas

1 glāze sarkanvīna

1 glāze dārzeņu buljona

200 g ķirštomātiņu

100 g žāvētu plūmju

svaiga timiāna, rozmarīna zariņi

dažas kadiķogas

olīveļļa

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

truša kautķermeni sadala 8 gabalos. Ķiplokus sasmalcina, sakapā pāris rozmarīna zariņu lapiņas un visu sajauc ar sāli, pipariem un 4 ēd. k. olīveļļas. Ar maisījumu ierīvē truša gabalus un uz dažām stundām atstāj, lai iemarinējas. Burkānus sagriež palielos gabalos, seleriju – stienīšos, sīpolus – šķēlēs. Marinētos truša gabalus nosusina, sakarsētā eļļā apgrozot apcep un pārceļ cepamajā traukā. Apcep dārzeņus, pievieno timiānu un rozmarīnu, marinādes pārpalikumu, pārlej vīnu un buljonu, uzvāra un pārlej trusim. Pievieno kadiķogas, kanēļa standziņu. Cepamajam traukam uzliek vāku, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā sautē apmēram 45 minūtes. Tad vāku noņem, pievieno žāvētas plūmes, tomātiņus un lauru lapas un sautē vēl aptuveni 30 minūtes, līdz gaļa mīksta. Gatavam trusim pēc vajadzības vēl pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, maizi vai vārītiem aunazirņiem.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais