Vērts pamēģināt!
SASTĀVDAĻAS:
200 g auksti kūpināta laša šķēlīšu
350 g karsti kūpināta laša
250 g krēmsiera
1 ēd. k. citrona sulas
1 tējkarote mārrutku
saišķītis diļļu un loku, pipari
PAGATAVOŠANA: aptuveni 700 ml tilpuma veidni izklāj ar pārtikas plēvi. Veidnes dibenā liek dažus diļļu zariņus, tos pārklāj ar auksti kūpināta laša šķēlīšu gabaliņiem (tā būs pastētes virspuse!). Pārējo lasi rupji sasmalcina, pievieno sasmalcinātus lokus un dilles. Krēmsieram pievieno mārrutkus, citrona sulu, piparus, samaisa un pievieno kapātajam lasim. Masu sajauc, liek veidnē, nolīdzina, pārklāj ar plēves malām un uz dažām stundām noliek aukstumā. Pirms servēšanas izgāž no veidnes, noņem plēvi.
PADOMS
• Karsti kūpināta laša gaļu ir izdevīgi iegūt, atdalot to no lielveikalos vai tirgos lēti nopērkamajām laša ribām.