Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi. Visam kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, taču viducīša sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai pusītei, protams, citāda.
Pildītas olas ar pesto, sieru un tomātiem
SASTĀVDAĻAS: ķirštomātiņi, siers, bazilika pesto, pipari
PAGATAVOŠANA: olas gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem, sajauc ar pesto (uz 6 olu dzeltenumiem ņem 2 tējkarotes pesto). Masu ar tējkaroti pilda olu pusītēs, virsū liek ķirštomātiņu pusītes, siera stienīšus, pārkaisa ar pipariem, rotā ar pētersīļu lapiņām.
Pildītas olas ar garnelēm
SASTĀVDAĻAS: garneļu pasta, lobītas garneles, citrons, sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: Olas gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem un sajauc ar garneļu pastu (uz sešiem olu dzeltenumiem ņem 100 g jeb 1 kārbiņu pastas). Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Ar konditorejas uzgali masu iespiež tukšajās olu pusītēs, virsū liek garneles, citrona šķēlīšu ceturtdaļas. Rotāšanai izmanto melisu vai piparmētru lapiņas.
Pildītas olas ar olīvām un tomātiem
SASTĀVDAĻAS: saulē kaltēti tomāti eļļā, olīvas, krējums, majonēze, sāls, pipari, cukurs, kaltēts timiāns
PAGATAVOŠANA: olas gareniski pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus, sajauc tos ar krējumu un majonēzi (uz 6 olu dzeltenumiem ņem 3 tējkarotes krējuma un 3 tējkarotes majonēzes). Pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus un ½ tējkaroti timiāna. Masu samaisa un pilda tukšajās olu pusītēs, virsū liek saulē kaltēta tomāta gabaliņus un olīvas. Rotāšanai var izmantot svaiga timiāna zariņus.
Pildītas olas ar siļķi
SASTĀVDAĻAS: siļķu fileja, ābols, pipari
PAGATAVOŠANA: olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem dzeltenumus un, pagriežot uz sāniem, ievieto atpakaļ. Blakus tiem liek siļķes gabaliņus un nelielas, plānas ābola šķēlītes. Pārkaisa ar pipariem.