Nav daudzveidīgu mērcīšu Lieldienu olu groza pievārēšanai, nav pašu Lieldienu! Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes. Tas nudien nav grūti.
Majonēzes un sinepju mērce
SASTĀVDAĻAS:
2 ēd. k. majonēzes, 2 ēd. k. skāba krējuma, 1 ēd. k. graudaino sinepju,
1 marinēts gurķis, 1 ēd. k. olīveļļas,
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: gurķi sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Avokado mērce
SASTĀVDAĻAS:
1 avokado, 125 g grieķu jogurta,
½ neliela čili, 2 ķiploka daiviņas,
1 ēd. k. citrona sulas, sāls
PAGATAVOŠANA: avokado nomizo, sagriež gabalos, pārlej ar citrona sulu un saberž biezenī. Čili sīki sasmalcina, ķiplokus miezerī saberž, sajauc ar avokado biezeni un jogurtu. Pēc garšas pievieno sāli.
Zilā siera mērce
SASTĀVDAĻAS:
100 g zilā pelējuma siera,
4–5 ēd. k. skāba krējuma,
30 g valriekstu, 1 ēd. k. olīveļļas, sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: sieru un valriekstus sīki sadrupina, sajauc ar krējumu un olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.