Leģenda vēsta, ka Olivjē salāti cēlušies no Francijas. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bijusi ļoti liela franču kultūras sekotāja, arī franču receptes tikušas augstu novērtas. Krievu pavāri izslavēto Olivjē salātu recepti gan dabūjuši, taču sastāvdaļas nevis likuši kārtām, bet visu samaisījuši kopā... Tā radies rasols.
SASTĀVDAĻAS:
vārīti kartupeļi, cepta vistas fileja, marinēti gurķi, zaļo salātu maisījums, vārītas olas, konservēti zaļie zirnīši, krievu sinepes, skābs krējums, majonēze, sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: visus produktus sagriež glītos, aptuveni vienāda izmēra kubiņos un slāņos kārto uz šķīvja, ievērojot secību: vispirms – kartupeļi, tad seko gurķi, tad – salāti, pēc tam vistas gaļa, olas, mērcīte un zaļie zirnīši. Mērce: vienādās daļās ņem skābu krējumu un majonēzi, pievieno nedaudz krievu sinepes, sāli un piparus, visu sajauc.