Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
SASTĀVDAĻAS:
0,5 kg kulinārijas margarīna
2–3 olas
200 g cukura
0,5 kg majonēzes
milti uz aci
vārīts kondensētais piens vai vārīts krēms riekstiņu pildīšanai
PAGATAVOŠANA: bļodā sajauc cukuru ar majonēzi. Uz rupjās rīves sarīvē margarīnu un piejauc to bļodas saturam. Pieber miltus, lai mīcot veidotos viendabīga, vidēji cieta mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu liek ledusskapī. Cepumu formiņas iesmērē ar kādu taukvielu. Mīklu pilda formiņās, vidū atstājot nelielas iedobītes. Cep aptuveni 20–25 minūtes 180 grādu temperatūrā. Kad cepumi gatavi, ļauj tiem formiņās atdzist un tikai pēc tam izņem. Pilda ar kondensēto pienu, krēmu vai ko citu.