RECEPTE: Mājas cepumi - rogoliki

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece

SASTĀVDAĻAS:

6 olas

0,5 l skāba krējuma

500 g kulinārijas margarīna vai sviesta

100 g cukura

50 g rauga

4 glāzes miltu

pūdercukurs

krāsainas marmelādes konfektes

PAGATAVOŠANA: sijātus miltus kopā ar margarīnu ļoti smalki sadrupina. Atsevišķi sajauc kopā olas ar skābu krējumu un cukuru, pievieno raugu. Visu samaisa viendabīgā masā un pievieno klāt margarīnam ar miltiem. Samīca mīklu, ja vajag, vēl pievieno miltus, lai mīkla būt vidēji stingra. Mīklu sadala mandarīna lieluma bumbiņās, tās saviļā apaļas un uz pāris stundām noliek ledusskapī (nesaldē!). Darba virsmu pārkaisa ar cukura un miltu maisījumu. Katru mīlas bumbiņu atsevišķi saplacina un izrullē apli, ko ar mīklas nazi sadala astoņās vienādās daļās. Katrai mīklas daļiņai uz resnā gala liek krāsainu marmelādes gabaliņu (sānu maliņas ieliec, lai marmelāde kūstot netecētu ārā) un sarullē. Cepumus pārsmērē ar sakultu olu, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 170 grādu temperatūrā cep aptuveni 10 minūtes, kamēr rogoliki kļūst zeltaini brūni. Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais