Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
SASTĀVDAĻAS:
6 olas
4 ēdamkarotes degvīna
milti uz aci
200 g skāba krējums
6 ēdamkarotes cukura
rapšu eļļa fritēšanai
pūdercukurs
PAGATAVOŠANA: traukā iesit olas, pievieno degvīnu, nedaudz uzputo, tad pievieno pārējos produktus un mīklu labi samīca, lai tā neliptu pie rokām. Mīklu plāni izrullē, ar mīklas nazi sagriež aptuveni 2 cm platās un apmēram 6 cm garās rombveida strēmelēs. Katrai strēmelītei tās vidū iegriež un vienu mīklas galu izver caur griezumu. Fritētājā ielej eļļu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Žagariņus saliek uz sieta un karstajā eļļā fritē, līdz cepumi kļūst zeltaini. Izņem, lieko eļļas daudzumu nosusina uz papīra salvetēm. Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.