Ideja gardam našķim.
SASTĀVDAĻAS:
6 šķēles Latvijas Maiznieka auzu maizes Zeltene
60 g svaigu zemeņu
3 ēd.k. putukrējuma
50 g svaigā siera bez piedevām
2 ēd.k. cukura
2 ēd.k. smiltsērkšķu sulas
piparmētru lapas dekorēšanai
smiltsērkšķu odziņas dekorēšanai
PAGATAVOŠANA: no svaigā siera, cukura un smiltsērkšķu sulas pagatavo viendabīgu masu, visu sajaucot. No graudu maizes ar cepumu formiņu izspiež aplīšus vai kādu citu sev tīkamu figūru. Uz maizes smērē svaigā siera masu. No putukrējuma veido dekoratīvos elementus, piemēram, puķes. Svaigas zemenes sagriež piecās daļās un dekorē. Pārber smiltsērkšķu ogas un pievieno piparmētru lapas svaigumam.