„Latvijas pavārzellis 2014” Edgars Balodis piedāvā siltā alus recepti, kas sasildīs ikvienu līgotāju pat visaukstākajā Līgo vakarā. Savukārt speciāli mazajiem līgotājiem, kā arī šoferīšiem „Latvijas pavārs 2014” Kristīne Strode ir sagatavojusi miestiņa recepti.
„Vienreiz gadā alu dzer teju katrs latvietis! Un tieši tumšais alus ir īsts latvieša alus! Tam ir spēcīga garša, un tas ir kā radīts šī dzēriena pagatavošanai. Tas sasildīs un uzmundrinās ikvienu līgotāju! Šobrīd purvājos zied vaivariņi, kuri noderēs ne tikai kā jāņuzāle, bet arī garšviela, kas dzērienam piešķirs īpašu garšu un smaržu,” atklājot siltā alus recepti, norāda restorāna „Kaļķu vārti” pavārs Edgars Balodis, kurš pagājušā gada izstādē „Riga Food” plūca uzvaras laurus konkursā „Latvijas pavārzellis 2014”.
EDGARS BALODIS IESAKA!
Siltais alus
Nepieciešams: tumšais alus, ingvers, čili, medus, vaivari
Pagatavošana: lej katliņā alu, pievieno ingvera gabaliņu, mazu šķipsniņu čili un pavāra 2 minūtes. Pēc tam pievieno medu un vaivarus, bet pavisam nedaudz, jo tas ir halucinogēns augs. Ļauj nedaudz ievilkties. Lai labi garšo!
Nav ietiecams lietot mazajiem līgotājiem!
“Tiem, kam rūgtenais dzēriens – alus pie sirds neiet, piedāvāju izmēģināt miestiņa recepti. Kvass ir garda alternatīva, turklāt piemērota arī bērniem un šoferīšiem. Tas lieliski veldzē slāpes un ir labs papildinājums pie dažādiem ēdieniem,” stāsta restorāna „Trīs naži” talantīgā pavāre Kristīne Strode, kura izstādē „Riga Food 2014” spraigā cīņā ieguva titulu „Latvijas pavārs 2014” .
Miestiņš
Nepieciešams:
250 g medus,
400 g rudzu maize,
2 l ūdens,
10 g raugs,
1 laims
piparmētra un baziliks
Pagatavošana: apgrauzdē rudzu maizi, pieliek saberztus garšaugus, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai ievelkas. Kad atdzisis, tad nokāš. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj siltumā. Kad parādās putas, kvass ir gatavs!