RECEPTE: Ruletītes no vistas filejas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

2 vistas filejas

2 gabaliņi kaltētu tomātu eļļā

1 ķiploka daiviņa

1 ēdamkarote vārītu, irdenu rīsu

1 ēdamkarote krēmsiera

2 šķēles bekona vai šķiņķa

2 salvijas zariņi

buljons

nedaudz bazilika

kaltētu garšaugu maisījums

sāls, pipari

eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

novāra, nosusina rīsus. Ķiploku sasmalcina, eļļā apcep, sajauc ar rīsiem un pievieno krēmsieru, sāli, piparus.

Masā iemaisa sasmalcinātu baziliku, sasmalcinātus kaltētus tomātus.

Filejas horizontāli iegriež: tik dziļi, lai nepārgriezta paliktu tikai maza josliņa. Filejas atver, pārklāj ar plēvi un ar gaļas āmuriņu izplacina.

Izplacinātajām filejām uzklāj šķiņķa vai bekona šķēli, katrai uzliek pusi pildījuma.

Filejas satin ruletēs, pārkaisa ar sāli, pipariem, katrai uzliek salvijas zariņu un vairākās vietās pārsien ar aukliņu.

Sagatavotās ruletes liek ietaukotā veidnē, pārlej nedaudz buljona, liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep aptuveni 20–25 minūtes.

Gatavām ruletēm noņem aukliņu un sagriež šķēlēs.



Svarīgākais