RECEPTE: Jogurta-ķiršu kūka

© takprosto.cc

Lai labi garšo!

Mīklai:

2 olas

Šķipsniņa sāls

100 gr. sviests

1 tējkarote cepamais pulveris

250 gr. milti

100 gr. cukurs

Kefīrs vai jogurts (nepārspīlēt ar daudzumu, mīkla nevar būt šķidra)

Mazliet vaniļas cukura

Pildījumam:

400 gr. ķirši

Cukurs

Pagatavošana:

Izkausē sviestu, pievieno cukuru, olas, jogurtu vai kefīru, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri

Ielej mīklu ietaukotā formā. Uzber ogas un apkaisa tās nedaudz ar cukuru

Cep 30-40 minūtes 180 ° C.

Ļauj kūkai atdzist veidnē

Var rotāt kūku ar putukrējumu. Ķiršu vietā var izmantot jebkuru citu sezonas ogu.

Svarīgākais