RECEPTE: Gaileņu risoto

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

200 g gaileņu

150 g risoto rīsu

125 ml baltvīna vai dārzeņu buljona

1 l vistas buljona

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

olīveļļa

sviests

sauja rīvēta cietā siera

PAGATAVOŠANA: sviestā viegli apcep gailenes. Nedrīkst pārcept – gailenes kļūs sīkstas un rūgtenas! Eļļā vai sviestā apcep rupji sasmalcinātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploka daiviņu, līdz sīpola gabaliņi iegūst zeltainu caurspīdīgumu. Pievieno rīsus, apmaisa, lai tie vienmērīgi pārklātos ar traukā esošajām taukvielām un, laiku pa laikam apmaisot, sautē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi. Trauka saturam pielej vīnu vai buljonu un, visu laiku maisot, sautē, līdz šķidrums iesūcies rīsos un iztvaikojis. Pielej nākamo kausu buljona un turpina sautēt, līdz rīsi gatavi. Iespējams, ka buljons paliek pāri, bet ja nu tā pietrūkst, izlīdzas ar karstu ūdeni. Gataviem rīsiem pievieno apceptās gailenes, cieto sieru, ja vajag – arī sāli un piparus. Pasniedzot pārkaisa ar cieto sieru.



Svarīgākais