RECEPTE: Makaroni ar gailenēm

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Vasaras vidus valdzinājums – gailenes

SASTĀVDAĻAS:

spageti makaroni

gailenes (vai citas sēnes)

1 sīpols

skābs krējums

sāls

malti melnie pipari

zaļumi

PAGATAVOŠANA: gailenes nomazgā un uz piecām minūtēm iemērc vieglā etiķūdenī – sēnes kļūs gaišākas.

Pēc izņemšanas no etiķūdens gailenes sietā noskalo zem tekoša ūdens, tad 10 minūtes vāra sālsūdenī, notecina sietā. Lielākās gailenes var sagriezt mazākos gabaliņos. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu. Krējumam pievieno sāli, sasmalcinātus zaļumus un sajauc ar tikko uzvārītiem makaroniem un cepto sīpolu. Servē šķīvjos un pasniedz siltu.



Svarīgākais