RECEPTE: Pikantais jāņogu ievārījums

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Neierastāks baudījums.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg tīrītu jāņogu

500 g cukura

1 tējkarote kanēļa

1 tējkarote samaltu krustnagliņu

1 tējkarote sāls

2–3 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote galda etiķa

PAGATAVOŠANA: katlā liek jāņogas, cukuru, kanēli, krustnagliņas, sāli un ķiplokus. Samaisa un uz vidējas uguns vāra, ik pa laikam maisot, līdz viss cukurs izkusis. Kad cukurs izkusis, uzgriež lielu liesmu un vāra 20 minūtes. Vienu minūti pirms vārīšanās beigām pievieno galda etiķi un pavāra vēl vienu minūti. Karstu ievārījumu pilda karstās burkās un aizvāko. Atdzesē istabas temperatūrā un uzglabā vēsumā.

PADOMS

  • Noteikti jāizmazgā burkas un vāciņi. Tīrās burkas 15 minūtes sterilizē karstā cepeškrāsnī 150 grādu karstumā, bet vāciņus liek verdošā ūdenī un apmēram trīs minūtes vāra.
  • Pirms malšanas krustnagliņām izlauž apaļos galus.
  • Ķiploka daiviņas pirms pievienošanas sagriež plānās šķēlītēs.
  • No receptē minētā daudzuma iznāk 600 ml pikanta jāņogu ievārījuma.



Svarīgākais