Ja aklajā degustācijā vajadzētu garšot un pateikt, kas uz karotītes, diez vai kāds atzītu, ka tās ir ērkšķogas.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg zaļu ērkšķogu
1 liela sauja ķiršu lapu
1 glāze ūdens, 1 kg cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
PAGATAVOŠANA: ķiršu lapas nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un uz lēnas uguns uzvāra. Padzisušu šķidrumu izkāš caur sietu, pārlej ērkšķogām, ļauj 12 stundas ievilkties. Tad no ogām nokāš, pievieno cukuru, uzvāra sīrupu. Sīrupā liek ērkšķogas un ar pārtraukumiem, tā, lai ogas neizjūk, trīs reizes uzvāra. Pēdējo reizi uz lēnas uguns pavāra ilgāk, 15–20 minūtes. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno vaniļas cukuru. Karstu pilda burciņās, aizvāko. Aptuveni pēc divām nedēļām ievārījums iegūst izteiktu ķiršu smaržu un garšu.