Lai gan vasarā biežāk esam raduši pagatavot auksto biešu zupu, tomēr šoreiz piedāvājam recepti īpaši gardai un viegli pagatavojamai saldajai vasaras zupai.
Sastāvdaļas:
4 tasītes melleņu
1/4 tasītes medus
1/2 tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes grieķu jogurta
sula no 1/ 2 laima
2 tējkarotes cukura
Pagatavošana:
1. Mellenes ieber nelielā katliņā un pielej 1/2 tases ūdens. pievieno medu un kanēli un silda uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes. Kad redzams, ka no ogām pamazām izdalās sula, katliņu ar ogām noņem no uguns un atdzesē.
2. Atsevišķā traukā sajauc 2 ēdamkarotes grieķu jogurtu ar laima sulu un cukuru.
3. 1 ēdamkaroti grieķu jogurta pievieno mellenēm.
4. Pirms pasniegšanas mellenes salej mazos trauciņos un trauka vidū ieliek pāris tējkarotes grieķu jogurta. Zupu dekorē ar svaigām mellenēm.
Informācija sagatavota pēc health.com