Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzina pēcpusdienas tējas baudīšanas rituālu, bet arī paaugstina imunitāti un uzlabo veselību. Kamēr zaļo, smaržīgo piparmētru pilnas dārza dobes, tas jāizvāra!
SASTĀVDAĻAS:
300 g piparmētru
2 citroni
1 kg cukura
0,7 l ūdens
PAGATAVOŠANA: piparmētru lapiņas un ziedus atdala no zariem, noskalo, pārlej ar ūdeni un liek uz vidējas uguns karsēties. Citronus nomazgā, ar visu mizu sagriež gabaliņos. Liek ūdenī ar piparmētrām un vāra aptuveni 10 minūtes. Uguni nogriež un virumu uz diennakti atstāj ievilkties. Citronu un piparmētru maisījumu izkāš un nospiež, uzlējumu izkāš. Pievieno cukuru, samaisa, liek uz lēnas uguns. Nosmeļot putas un apmaisot ar pārtraukumiem vāra aptuveni divas stundas. Pilda sterilās stikla burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.