RECEPTE: Kabaču podiņš ar noslēpumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Zaļo, dzelteno, balto vai smuki strīpaino kabaču saimei piederīgie brāļi ir arī tie, kas mazi, apaļi kā tādi nelieli ķirbīši. Ja tādi aug dārzā, grēks nepagatavot kabaču podiņus ar noslēpumu – ik reizi citādu!

SASTĀVDAĻAS:

• 6 puslīdz vienādi apaļi, nelieli kabacīši

• 500 g maltas gaļas

• 2 ķiploka daiviņas

• 2 sīpoli

• 2 ēdamkarotes skāba krējuma

• 4 ēdamkarotes olīveļļas

• 100 ml svaiga krējuma

• 200 ml buljona

• svaigs vai kaltēts timiāns

• sāls

• svaigi malti melnie pipari

• zaļumi

PAGATAVOŠANA: gatavo pildījumu: uzkarsētā eļļā uz pannas apcep smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, tos pievieno maltajai gaļai. Pievieno skābo krējumu, sāli, piparus, timiānu.

Sagatavo kabaču podiņus: katram apaļajam kabacītim nogriež cepurīti, ar karoti rūpīgi izgrebj mīkstumu. Mīkstumu smalki sakapā un pievieno maltās gaļas pildījuma masai, to labi samīca. Podiņus līdz malām piepilda ar maltās gaļas pildījumu un kārto uz ietaukotas pannas. Pārlej ar buljonu un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 45 minūtes – kamēr kabacīši mīksti (to pārbauda, kabacīšus ar nazi nedaudz iegriežot) un gaļas pildījuma virskārta gaiši brūna.

Podiņus pasniedz karstus, pārlietus ar buljona mērcīti no pannas un karoti skābā krējuma. Neskopojas ar zaļumiem!



Svarīgākais