Regulāra biešu ēšana nāk par labu veselībai. Uzturvielas, kas ir bietēs, kalpo sirds un asinsvadu slimību profilaksei, jo sekmē holesterīna līmeņa normalizēšanos; palīdz ārstēt iekaisumus, pazemināt asinsspiedienu, mazināt osteoporozes risku, uzlabot aknu šūnu darbību, stabilizēt cukura līmeni asinīs; palīdz pret nogurumu un uzlabo pašsajūtu tiem, kas ārstē mazasinību; aktivizē vielmaiņu, uzlabo gremošanu un novērš aizcietējumus. Iespējams, ka, pateicoties spēcīgajiem antioksidantiem, kas ir bietēs, tās arī noder atsevišķu vēža veidu profilaksei. Bietes ir mazkaloriskas, satur zināmu daudzumu balastvielu, ir salīdzinoši bagātas ar folskābi, tāpat satur arī kāliju, fosforu, magniju, dzelzi, cinku.
Sastāvdaļas:
• 200 g šampinjonu vai citu sēņu
• 4–5 nelielas z/s Garīši vārītas bietess
• viens sīpols
• sāls, pipari
• 4–5 tējkarotes saldā krējuma
• 4–5 ēdamkarotes rīvēta siera
• pētersīļu zaļumi
PAGATAVOŠANA: izvāra un atdzesē sēnes. Bietēm izdobj vidu. Gaļasmašīnā samaļ sēnes, biešu vidiņus un sīpolu, pievieno sāli, piparus un samaisa. Izdobtās bietes liek uz plāts, kas izklāta ar foliju, blīvi piepilda ar sagatavoto masu, katrai uzlej tējkaroti saldā krējuma un uzkaisa ēdamkaroti rīvēta siera. Liek iesildītā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Uzmanīgi pārvieto uz šķīvjiem, uzkaisa pētersīļu zaļumus.