RECEPTE: Kartupeļu un sēņu sacepums ar sieru

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja vakariņām

SASTĀVDAĻAS:

• kartupeļi

• sīpoli

• 100 ml piena

• 1 ola

• 300–400 g vārītu sēņu

• sviests

• siers

• skābs krējums

• ķiploki

• sāls

• pipari

• rīvēts muskatrieksts

• zaļumi

PAGATAVOŠANA: pagatavo aptuveni 800 g kartupeļu biezeņa, tam pievieno sīki sagrieztu, apceptu sīpolu, uzvārītu pienu, olu, sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, pierīvē muskatriekstu. Kartupeļu masu kārtīgi izmaisa. Novārītās sēnes apcep ar sīpoliem un ķiploku. Ietaukotā veidnē liek kārtu biezeņa, virs tās kārto sēnes, virsū atkal liek kartupeļu biezeņa kārtu. Virsū uzliek dažas piciņas sviesta, pārlej ar skāba krējuma un rīvēta siera maisījumu. Cep cepeškrāsnī, kamēr sacepums atdalās no veidnes malām. Pasniedz siltu.



Svarīgākais