Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
• 1 kg dzērveņu
• 1 kg ābolu
• 500 g sīpolu
• 500 g brūnā cukura
• 280 ml ābolu etiķa
• 1 kanēļa mizas standziņa
• 1 tējkarote smaržīgo piparu
• 1 tējkarote ķimeņu
• 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
PAGATAVOŠANA: ābolus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus notīra, sasmalcina. Kanēli, smaržīgos piparus, ingveru un ķimenes iesien marles maisiņā. Ābolus un sīpolus ber katlā, maisiņu liek vidū. Uzvāra, uz lēnas uguns vārīšanu turpina apmēram 1,5 stundas, ik pa laikam apmaisot. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar metāla vai plastmasas vāciņiem.