Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
• 2 olas
• 250 g kviešu miltu
• 300 ml piena
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura
• 2 ēdamkarotes cukura
• 30 g olīveļļas vai sviesta
• šķipsniņa sāls
PAGATAVOŠANA: olas sakuļ, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Sakultajās olās iesijā miltus un cepamo pulveri, samaisa, pakāpeniski pievieno siltu pienu un maisa, līdz izveidojas vidēji biezas konsistences viendabīga mīkla.
Mīklā iemaisa izkausētu sviestu vai olīveļļu un ļauj, lai mīkla nedaudz atpūšas.
Sakarsē sausu pannu un cep pankūkas (jāuzmanās, lai nepiedegtu!). Tā kā mīklai taukvielas jau ir pievienotas, cepot tās neizmanto.
Pankūkas pasniedz siltas, pārlietas ar kļavu sīrupu, pārkaisītas ar pūdercukuru vai papildinātas ar svaigām ogām.