RECEPTE: Pankūkas ar biezpiena krēmu, šokolādes mērci un ogām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 8 plānās pankūkas pildījumam:

• 300 g trekna biezpiena

• 200 ml salda krējuma

• 100 g pūdercukura

mērcei:

• 200 g tumšās šokolādes

• 100 ml salda krējuma

dekoram:

• svaigas vai saldētas ogas

PAGATAVOŠANA: pagatavo mīklu un izcep plānās pankūkas.

Saldo krējumu ar pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Kad tas izdarīts, putukrējumā iemaisa biezpienu. Vajadzētu izvēlēties pēc iespējas treknāku biezpienu –

tad pankūkas būs gardākas. Var izmantot gan smalkāku, gan rupjāku biezpienu. Lai pildītā pankūka būtu īpaši gaisīga, biezpienu izberž caur sietu. Kamēr gatavo šokolādes mērci, biezpiena masu ieliek ledusskapī.

Gatavo šokolādes mērci: katliņā uzkarsē saldo krējumu, tam pievieno tumšās šokolādes gabaliņus. Masu kausē un maisa, ik pa laikam noņemot no uguns, līdz šokolāde izkūst. Ja vēlas šķidrāku mērci, pievieno vairāk saldā krējuma.

Pankūku pildīšana: biezpiena masu plānajās pankūkās pilda īsi pirms pasniegšanas. Ideāli, ja siltā pankūkā liek vēsu pildījumu un aplej ar karstu šokolādes mērci un dekorē ar ogām.



Svarīgākais