RECEPTE: Sarkanā biskvīta rulete

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

biskvītam:

• 170 g kviešu miltu

• 160 ml paniņu, 1,5 ēdamkarotes šķidrās sarkanās pārtikas krāsvielas

• 75 g sviesta

• 200 g cukura, naža gals sāls

• 2 olas

• 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

• 1 tējkarote cepamā pulvera

• 1 tējkarote 9% etiķa

• 40 g tumšās šokolādes

krēmam:

• 200 ml salda krējuma

• 200 g sausa biezpiena

• 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja

• 2 ēdamkarotes pūdercukura

• 1 tējkarote vaniļas cukura

• rīvēta citrona miziņa

PAGATAVOŠANA: izsijātus miltus sajauc ar sāli, cepamo pulveri. Paniņas ielej traukā, tajās iejauc pārtikas krāsvielu un sakuļ viendabīgu konsistenci. Putojamā traukā liek mīkstu sviestu, pievieno cukuru un puto, līdz cukurs izkusis. Pievieno un iemaisa vaniļas ekstraktu. Pa vienai liek klāt olas, kārtīgi ieputojot sviesta masā. Iemaisa izkausētu šokolādi. Pievieno vienu trešo daļu miltu, kārtīgi izcilā. Pielej ½ sarkano paniņu, izcilā. Pievieno daļu no atlikušajiem miltiem, atkal kārtīgi izcilā. Pievieno atlikušo paniņu daļu un pēdējo miltu daļu – labi izcilā, lai veidotos viendabīga mīkla. Pannu izklāj ar cepamo papīru, ietauko un lej mīklu. To izlīdzina un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, kur 175 grādu temperatūrā cep 35 minūtes. Lai biskvīts nelūztu un to viegli varētu satīt ruletē, dara tā: vēl karstam biskvītam uzliek virsū cepamā papīra loksni un biskvītu sarullē. Kad tas nedaudz padzisis, ruleti attin. Pēc tam to klāj ar krēma pildījumu un atkal satin. Dekorē ar pūdercukuru, bezē cepumiņiem vai jebko citu, kas tādam košam gardumam piestāv!

Krēma gatavošana: saldo krējumu puto, kad tas kļūst mazliet plastiskāks. Pievieno pūdercukuru, stindzinātāju, vaniļas cukuru un puto, līdz top stingrs. Biezpienu izberž caur sietu un kopā ar rīvētu citrona miziņu iecilā putukrējumā.