Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
rīsu krēmam:
• 800 ml piena
• 1 vaniļas pāksts
• 200 ml saldā krējuma
• 200 g rīsu
• 4 ēdamkarotes cukura
• šķipsniņa sāls
smiltsērkšķu putām:
• 100 ml smiltsērkšķu sulas
• 3 olas
• 100 g cukura
• 150 g sviesta
PAGATAVOŠANA: katlā ielej pienu, vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, ar naža galu izskrāpē sēkliņas – tās kopā ar pāksti liek pienā. Pievieno sāli un rīsus, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg, pienu karsē. Kad piens sāk vārīties, uguns liesmu samazina un vāra rīsus 5 minūtes, tad katliņu noņem, uzliek vāku, ietin segās un tur siltumā 20–25 minūtes, līdz rīsi uzbriest. Gatavos rīsus atdzesē. Gatavo smiltsērkšķu mērci: katliņā ielej smiltsērkšķu sulu, pievieno cukuru, olas un ar putojamo slotiņu sakuļ. Uz vidējas uguns, nepārtraukti kuļot, sastāvdaļas uzvāra, katlu noņem no uguns. Pievieno sviestu, ar mikseri vai blenderi sakuļ putās, atdzesē. No atdzisušajiem rīsiem izņem vaniļas pāksti, rīsus samaisot uzirdina. Sakuļ putukrējumu un iecilā rīsos. Liek porciju trauciņos, pārlej ar smiltsērkšķu putām.
PADOMS
Rīsus, lai tie būtu pilnībā atdzisuši, ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā.