RECEPTE: Zemeņu tiramisu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 250 g

Maskarpones siera

• 200 ml 35% saldā krējuma

• 400 g zemeņu

• 150 g cukura

• 20 cepumu dāmu pirkstiņi

PAGATAVOŠANA: Maskarpones sieru sakuļ ar 100 g cukura, pievieno saldo krējumu un sakuļ vēlreiz. 100 g zemeņu sablendē ar 50 g cukura. Deserta trauciņos liek gabaliņos salauztus cepumus, tos pārklāj ar pusi no sablendētajām zemenēm, pa virsu liek pusi no siera masas. Pa virsu siera masai klāj atlikušos cepumus, tad – sablendētās ogas un atlikušo siera masu. Dažas atlikušās zemenes sagriež šķēlēs vai gareniskās ceturtdaļās, ar tām rotā desertu. Dažas stundas pirms pasniegšanas desertu tur ledusskapī.