Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
• 250 g novārītu tīģergarneļu
• bekona šķēlītes
• augu eļļa
• 1 tomāts
• pāris seleriju kātu
• 2 olas
• 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• sāls, pipari
mērcei:
• 1 tējkarote kukurūzas cietes
• 1 ēdamkarote sojas mērces
• ½ glāzes ūdens
• cukurs
PAGATAVOŠANA: olas sakuļ ar cieti, pievieno sāli, piparus un samaisa.
Garneles iemērc sagatavotajā maisījumā, pēc tam katru garneli ietin bekona šķēlītē, sasprauž ar koka iesmiņu un apcep augu eļļā, līdz bekons kļūst zeltains.
Sagatavo mērci: kukurūzas cieti izšķīdina ūdenī, šķidrumam ļauj sākt vārīties, tad pievieno cukuru, sojas mērci un vāra, līdz mērce sabiezē.
Garneles bekona mundierī pasniedz ar tomātiem, salmiņos sagrieztiem seleriju kātiem un mērci.