Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
• 8 negatavas tīģergarneles
• 2 ķiploka daiviņas, 1 citrons
• 1 mazs ingvera gabaliņš
• 100 ml baltvīna
• 400 ml sakņu buljona
• 1 ēdamkarote tomātu pastas
• 1 sīpols
• sāls, pipari, malta paprika
• olīveļļa cepšanai
• daži koriandra zariņi
PAGATAVOŠANA: garneles iztīra, bet čaulas saglabā. Ķiploku sasmalcina un kopā ar garnelēm eļļā apcep, pārkaisa ar sāli, pipariem. Ingveru sasmalcina, sīpolu sagriež kubiciņos, eļļā apcep kopā ar garneļu čaulām un puscitrona šķēlēm. Pārlej ar buljonu, pievieno baltvīnu un 300 ml ūdens, vāra 5 minūtes, tad izkāš. Pievieno tomātu pastu, malto papriku, sāli, piparus pēc garšas un vēlreiz uzkarsē. Ceptās garneles liek šķīvjos, pārlej ar zupu, papildina ar citrona šķēlēm un koriandru.