RECEPTE: Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 300 g ķirbja

• 375 g spageti

• 2 vistas filejas

• 4 ēdamkarotes sviesta

• 100 ml saldā krējuma

• 200 ml vistas buljona

• 1 sīpols

• 2–3 ķiploka daiviņas

• drupināti valriekstu kodoli

• sāls, malti čili pipari

• svaigs timiāns

PAGATAVOŠANA: vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.

Izvāra spageti. Kamēr makaroni vārās, pannā izkausētā sviestā apcep un nedaudz pasautē sasmalcinātus sīpolus, tad pievieno ķiplokus un visu kopā sautē vēl pāris minūtes.

Pannas saturam pievieno gabaliņos sagriezto ķirbi, mazliet apcep, tad pielej buljonu (tā, lai ķirbis būtu nosegts), uz lēnas uguns sautē 10–15 minūtes, līdz ķirbis mīksts.

Visu lej blenderī, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, čili un sablendē viendabīgā masā.

Pannā izkausētā sviestā apcep filejas gabaliņus, līdz tie zeltaini.

Ķirbja mērcē iecilā spageti un filejas gabaliņus. Pārkaisa ar svaiga vai kaltēta timiāna lapiņām, pārber ar drupinātiem valriekstiem.



Svarīgākais