RECEPTE: Cannelloni ar spinātu un rikotas siera pildījumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 400 g spinātu

• 1 sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• 200 g cannelloni

• 500 g rikotas siera

• 2 olas

• 100 g cieta siera

• 2 mocarellas bumbas

• 100 ml salda krējuma

• sāls

• pipari

PAGATAVOŠANA: ja izmanto saldētus spinātus, tos atlaidina. Svaigus noblanšē vai nelielā ūdens daudzumā uz pannas pasautē, līdz tie saplok.

Smalki sakapātu sīpolu uz lēnas uguns pannā apcep. Kad tas kļuvis caurspīdīgs, pievieno smalki kapātu ķiploku. Pannas saturam pievieno sasmalcinātus spinātus un dažas minūtes sautē. Pannas saturam ļauj nedaudz atdzist.

Bļodā liek rikotu, pievieno olas, sāli, piparus un rīvētu sieru. Ar karoti samaisa, lai izveidojas viendabīga masa. Kad spināti nedaudz padzisuši, pievieno tos rikotas masai un iemaisa.

Ietauko veidni ar sviestu vai eļļu. Pa vienam ņem cannelloni un ar tējkaroti pilda tajos iekšā rikotas un spinātu masu (visērtāk to darīt, turot makaronu vertikāli veidnē un liekot pildījumu no augšējā gala. Kad makarons pilns ar masu, to noliek veidnē guļus).

Piepildītos cannelloni liek cieši vienu pie otra, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar saplucinātu mocarellu. Veidni liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 20-30 minūtes, līdz virskārta zeltaini brūna.

Svarīgākais