Itāļu sāļais pīrāgs “Casatiello”
“Casatiello” ir tradicionāls itāļu Lieldienu ēdiens, kas netiek celts galdā citā sezonā. Garšām bagātais pīrāgs paredzēts Lielā gavēņa noslēguma svinībām, turklāt nākamajā dienā pīrāgs garšojot vēl labāk, tādēļ itāļi iecienījuši to iesaiņot līdzņemšanai Otro Lieldienu piknikam.
Izejvielas:
- 500 grami Dobeles dzirnavnieka kviešu miltu “Ekstra” un nedaudz virsmas pārkaisīšanai
- 15 grami sausā rauga
- 5 tējkarote sāls
- 120 grami sviesta, izkausēta un atdzesēta
- 270 ml ūdens
- 200 grami uz rupjās rīves rīvēta cietā siera
- 100 grami šķiņķa, sagriezta gabaliņos
- 2 cieti vārītas olas, bez čaumalas un sagrieztas gabaliņos
- 120 grami zaļo olīvu, sagrieztu uz pusēm
- 100 grami saulē kaltētu tomātu, sagrieztu gabaliņos
- eļļa formas ietaukošanai
Gatavošana:
- Bļodā sajauc miltus, raugu un sāli. Pievieno sviestu un ūdeni. Samaisa un sāk mīcīt. Mīca ar rokām 10 minūtes vai virtuves kombainā 5 minūtes (līdz brīdim, kad mīkla ir kļuvusi elastīga un viendabīga).
- Ietauko lielu bļodu, liek tajā apaļu saveltu mīklu, pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā raudzēties uz vienu stundu vai līdz mīkla ir dubultojusies apjomā.
- Ar miltiem pārkaisa darba virsmu. No bļodas izveļ mīklu un ar mīklas rulli izrullē 50 cm x 50 cm lielu kvadrātu. Mīklai pāri vienādā kārtā ber sieru, šķiņķi, olas, olīvas un tomātus. Sarullē kopā skaistā veltnī.
- Ar eļļu ietauko kūkas formu ar cauru vidu. Formā liek iekšā veltni, ja vajadzīgs “tin” to apkārt formai, līdz visa mīkla ar pildījumu atrodas formā. Noliek siltā vietā uzrūgt vēl pusotru stundu.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Pīrāgu cep aptuveni vienu stundu. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē un izņem no formas.
- Pasniedz siltu vai aukstu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā