TOP 3 padomi, kā novērtēt kafijas kvalitāti

© F64

4.lapa

3. Pārliecinies, kāda ir kafijas pēcgarša

Latvijā valda stereotips, ka laba kafija ir rūgta kafija, taču kafijas garšai ir jābūt balansētai starp rūgtu, skābenu un pat nedaudz saldenu garšu. Kafijai ir jābūt ilgai un noturīgai pēcgaršai - ja izgaršo dabīgu karameles, šokolādes vai kakao pēcgaršu, tas liecina par labas kafijas kvalitāti. Savukārt, ja pēc kafijas dzeršanas sajūti pelnu vai darvas garšu, tas ir signāls tam, ka kafijas pupiņas ir pārgrauzdētas vai nekvalitatīvas un ka labās garšas īpašības ir zudušas.

Vēl viens veids, kā pārliecināties par kafijas kvalitāti ir ļaut tai atdzist - laba kafija arī atdzisusi garšos labi un patīkami, tai būs patīkama smarža.

Svarīgākais