Pagatavo pats: burkānu kūka

© Pixabay

Burkānu kūkas recepte no "Rimi Gardēžiem".

Sastāvdaļas:

  • Dateles - 500 g
  • Burkāni - 500 g
  • Mascarpone siers - 400 g
  • Avenes dekorēšanai

Pagatavošana

KRĒMS
Sarīvē 1/3 no paredzētajiem burkāniem. Liek tos katlā, pievieno mascarpone sieru un visu samaisa.

PAMATS

Paņem dateles, izņem kauliņus, un tās sagriež. Šai kūkai nekādā gadījumā nevajag likt klāt nekādus saldinātājus - ne cukuru, ne medu, jo dateles ir ļoti saldas.

Sagrieztās dateles liek pannā, pa virsu rīvē burkānus (2/3 no paredzētajiem) un liek pannu cepeškrāsnī 200 grādos. Cep, kamēr dateles un burkāni sasulojušies, sakaramelizējušies. Tas ir apm. 15 min. Kad dateles un burkāni sacepušies, visu saspaida, pa virsu liek mascarpones/burkānu masu. Izlīdzina to, liek atkal visu krāsnī, maksimālajos grādos uz īsu laiku.

Izklaide

Ugunskurroka grupa ar tautiskā romantisma ievirzi (tā viņi paši mēdz sevi pieteikt) “Viedais Fonogrāfs” laidusi klajā jaunu singlu “Lokatiesi mežu gali”, kas ir priekšvēstnesis otrajam studijas albumam, ko paredzēts izdot novembrī.

Svarīgākais