7.lapa
Iesaka garšas eksperte Signe Meirāne
Omlete ar bri sieru
Sastāvdaļas:
4 olas
Jūras sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
10 g sviesta
2 timiāna zariņu lapas
100 g brī siera šķēlēs
Karamelizētiem sīpoliem:*
30 ml olīveļļas cepšanai
300 g nomizotu sarkano sīpolu, sagrieztu plānās šķēlītēs
2 timiāna zariņu lapas
70g Demeraras cukura
75 ml aveņu etiķa
½ tējk. svaigi maltu melno piparu
4 olas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
10 g sviesta
2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
100 g brī siera, sagriezts šķēlēs
Pagatavošana:
1.Sīpoliem katlā liek visas sastāvdaļas un, uz lielas liesmas maisot, karsē, līdz cukurs izkūst un sāk burbuļot. Tad nogriež vidēju liesmu un karamelizē, līdz sīpoli kļūst sīrupaini.
2. Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli un pipariem.
3. Sakarsē pannu, kad tā karsta, pievieno sviestu un izkausē. Pievieno timiānu, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīda olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā dara uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.
4. Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj omleti pannā gatavoties 1‒2 minūtes.
5. Tad uz vienas trešdaļas (kreisās ārējās) liek sieru un karamelizētos sīpolus, ieloka labo ārējo trešdaļu uz centru un to visu pārloka pāri sīpoliem ar sieru.
6. Omleti pārloka uz pusēm un pasniedz uz grauzdētas maizītes.