7 olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai

© Publicitātes foto

7.lapa

Iesaka garšas eksperte Signe Meirāne

Publicitātes foto

Omlete ar bri sieru

Sastāvdaļas:

4 olas

Jūras sāls pēc garšas

Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

10 g sviesta

2 timiāna zariņu lapas

100 g brī siera šķēlēs

Karamelizētiem sīpoliem:*

30 ml olīveļļas cepšanai

300 g nomizotu sarkano sīpolu, sagrieztu plānās šķēlītēs

2 timiāna zariņu lapas

70g Demeraras cukura

75 ml aveņu etiķa

½ tējk. svaigi maltu melno piparu

4 olas

jūras sāls pēc garšas

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

10 g sviesta

2 timiāna zariņi, tikai lapiņas

100 g brī siera, sagriezts šķēlēs

Pagatavošana:

1.Sīpoliem katlā liek visas sastāvdaļas un, uz lielas liesmas maisot, karsē, līdz cukurs izkūst un sāk burbuļot. Tad nogriež vidēju liesmu un karamelizē, līdz sīpoli kļūst sīrupaini.

2. Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli un pipariem.

3. Sakarsē pannu, kad tā karsta, pievieno sviestu un izkausē. Pievieno timiānu, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīda olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā dara uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

4. Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj omleti pannā gatavoties 1‒2 minūtes.

5. Tad uz vienas trešdaļas (kreisās ārējās) liek sieru un karamelizētos sīpolus, ieloka labo ārējo trešdaļu uz centru un to visu pārloka pāri sīpoliem ar sieru.

6. Omleti pārloka uz pusēm un pasniedz uz grauzdētas maizītes.

Izklaide

Pirmās Adventes priekšvakarā, sestdien 30.novembrī, plkst.17, Rīgā norisināsies galveno Ziemassvētku egļu iedegšanas pasākums Rātslaukumā un Doma laukumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.