Gardēžiem

30.aug 2020
Pasaulsavenais pavārs Džeimijs Olivers sociālajā vietnē Instagram atklājis vienkāršu triku, kā padarīt mājās gatavotu ēdienu garšīgāku ar sīpolu palīdzību.
30.aug 2020
Krievijas ārste-dietoloģe Mariata Muhina atklājusi, kādi ir veselīgākie čipsi, kas nekaitē cilvēka veselībai, raksta "Nation News".
30.aug 2020
Šāgada Latvijas pākšaugu raža jau ienākusies. Tātad – ir īstais laiks tos iekļaut ikdienas vai vismaz iknedēļas ēdienkartē, jo pākšaugi ir patiešām vērtīgi. Starp citu, pākšaugu grupai pieder ne tikai mums tik zināmās pupas un zirņi, bet arī, piemēram, lēcas un zemesrieksti. „Vai zināt, kas ir struļčs,” vaicā Veselības centru apvienības uztura speciāliste Anita Baumane.
30.aug 2020
Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!
29.aug 2020
Vecākiem var būt grūti pierunāt bērnu ēst vajadzīgos pārtikas produktus (vai ēst vispār). Pētījumi liecina, ka mūsu ēšanas paradumi izveidojas jau divu gadu vecumā, tāpēc jo agrāk jūs palīdzat bērniem izvēlēties veselīgus produktus, jo labāk.
29.aug 2020
Jelgavā šodien notiks Latvijas novadu Siera diena, informēja biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
27.aug 2020
Šefpavāram Mārtiņam Rītiņam atgriežoties restorānā "Vincents", oktobra vidū tas atvērsies ar jaunu konceptu, apstiprināja Rītiņš.
17.aug 2020
Jau tuvāko mēnešu laikā Rīgā plānots atvērt trīs jaunus KFC ķēdes restorānus, kas atradīsies populāros iepirkšanās un izklaides galamērķos un piedāvās augstākā līmeņa klientu servisa pieredzi un kvalitāti atbilstoši zīmola globālajiem standartiem. Šobrīd uzņēmums aktīvi meklē jaunus darbiniekus, kuri pēc profesionālu apmācību iziešanas jau drīzumā aizpildīs kādu no daudzajām darba vietām, informē pārstāvji.
13.aug 2020
Kvalitatīva liellopa gaļa ir būtisks uzturvielu avots, tomēr bieži tieši liellopa gaļu ēdam par maz, aizbildinoties, ka īsti neprotam to pagatavot, sanāk sīksta vai nepatīk tās garšas nianses. Patiesībā liela daļa no veiksmes liellopa gaļas gatavošanā slēpjas prasmē izvēlēties katram ēdienam piemērotāko gabalu. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone skaidro, kā izvēlēties katram ēdienam piemērotāko un labāko liellopa gaļas gabalu!
1.aug 2020
Dziedātāja Dināra Rudāne iepriecinājusi savus Instagram sekotājus ar bezmiltu auzu pārslu cepumu recepti.
25.jūl 2020
Vācijas Federālā tiesa, kas ir valsts augstākā tiesa, ceturtdien lēmusi par labu šokolādes zīmolam "Ritter Sport", nosakot, ka tikai tā ražotās šokolādes drīkst būt kvadrāta formas.
23.jūl 2020
Vasaras mēneši jau tradicionāli nav iedomājami bez sezonālām garšas buķetēm, ko celt galdā gan ikdienā, gan svētku reizēs un ar ko papildināt ikvienu maltīti. Turklāt šobrīd, kad grila un piknika sezona rit pilnā sparā, dažādas gaļas un veģetāro ēdienu piedevas kļūst sevišķi aktuālas. Tādēļ, iedvesmojot jauniem eksperimentiem virtuvē, pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka trīs visā pasaulē iecienītu un viegli pagatavojamu mājas mērču receptes, kas kalpos par lielisku alternatīvu ierastajām zivs, gaļas un dārzeņu piedevām un ar ko prasmīgi atsvaidzināt vasaras ēdienreizes. Viņaprāt, tieši mērce ir ikviena ēdiena galvenā sastāvdaļa, kas ļauj to viegli pielāgot katrai gaumei, piešķirot maltītēm restorāna cienīgu pēcgaršu.
15.jūl 2020
Sulīgas vasaras ogas jāsteidz baudīt ne vien desertos un kūkās, bet arī lieliskos kokteiļos.
9.jūl 2020
Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par "mīlas augļiem", jo sākotnēji tos audzēja kā dekorāciju vai dāvanu, kuru vīrietis dāvina sievietei. Savukārt tulkojumā no itāļu valodas tomātu sauc par "zelta ābolu". Tieši Itālijā tomāti ieguvuši kulta statusu kulinārijas jomā. Tos bieži izmanto, gatavojot mērces, zupas, kečupu un pastas, biezeņus un čatnijus. Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka, kā pagatavot tomātus, un piedāvā divas gardas un oriģinālas receptes.
29.jun 2020
Šodien sākas ikgadējā Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) rīkotā restorānu nedēļa galvaspilsētā, norāda RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.
24.jun 2020
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
22.jun 2020
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku. Rimi Gardēži Normunds Baranovskis, Signe Meirāne un Liene Zemīte iesaka trīs receptes Līgo svētku grilam, kuras neatstās vienaldzīgas nevienas garšu kārpiņas.
21.jun 2020
Gatavojoties Jāņu svinībām, jāatceras – šogad veselības stiprināšanai nepietiks ar tradicionālo mazgāšanos rīta rasā! AS “Dobeles dzirnavnieks” aicina svinēt svētkus ne tikai līksmi un gardi, bet arī atbildīgi un droši. Liela saimes galda vietā šogad labāk veidot gaumīgas ēdienu salas un gardumus servēt ērti paņemamu uzkodu veidā. Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā trīs vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.
18.jun 2020
Lai atbalstītu galvaspilsētas viesmīlības nozari, no 29.jūnija līdz 12.jūlijam notiks Vasaras Rīgas restorānu nedēļas. Dalību projektā jau pieteikuši 32 restorāni, kas pilsētas viesus lutinās ar Latvijas vasaras garšu.
11.jun 2020
Atklājot vasaras ogu sezonu, "Rimi Latvia" piedāvā izcept zemeņu kēksu. Cepšanas laikā tas piepildīs virtuvi ar burvīgu, kārdinošu aromātu, un, izņemot no krāsns, būs nepārvarama vēlme nobaudīt silto kēksa šķēli.
10.jun 2020
Rimi.lv piedāvā dažādus knifiņus un pavāru noslēpumus, kurus likt lietā nākošajā ēstgatavošanas reizē.
8.jun 2020
Jūnija pirmajās dienās Limbažu pusā atrasta apšubeka (parastā apšubeka jeb apšu kundziņš Leccinum aurantiacum). Ingrīda Izabella Nuķe atzīst – tā viņas sēņotājas karjerā bija agrākā apšubeka. Mikologs Juris Mikšāns ReTV ziņām atzīst – pēdējos gados tas vairs nav pārsteigums, ka šīs sēnes tiek atrastas agri – jūnija sākumā.