Gardēžiem

10.jun 2019
Rīts bez kafijas dzeršanas daudziem nav iedomājams – vieniem tas ir rituāls, citiem – nepieciešamība, vēl citiem – vienkārši ieradums. Ja nu šķiet, ka tikai kafija «var atvērt acis», lai gan prāts saka, ka veselībai šis dzēriens nav īsti labs, ir vērts izmēģināt citus iedarbīgus un nekaitīgus palīglīdzekļus.
photo_camera
9.jun 2019
«Viegli... Nepiespiesti... Mājīgi... un ar atmiņā paliekošu pēcgaršu,» šādas sajūtas ikvienam apmeklētājam šovasar Jūrmalā uzburs Vaivaru restorāns «Prospekts 55» un «Tinto» vīna veikals vienuviet, kas savu mājvietu radis Asaru prospektā 57.
7.jun 2019
Cilvēkiem mēdz būt ļoti konservatīvi ēšanas paradumi, tomēr ir produkti, kuru dēļ vērts tos nedaudz pamainīt. Uz to var pretendēt jaunās biešu lapas.
1.jun 2019
Jau šo sestdien, 1.jūnijā visiem gurmāniem būs lieliska iespēja palutināt savas garšas kārpiņas tirdzniecības centra "Spice" rīkotajā "Street Food" festivālā, kas no plkst. 11.00 līdz 20.00 notiks iepretim A ieejai.
27.mai 2019
Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept tiešām gardu šašliku ir jāprot! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apkopojusi padomus, kā pagatavot vislabāko gaļu! Izrādās - lai izdotos gards un sulīgs šašliks, ar īsto marinādi vien būs par maz!
photo_camera
10.mai 2019
Lai iepriecinātu mammu ar kādu pašgatavotu gardumu Mātes dienā, vajag sirsnīgu vēlēšanos, nedaudz laika, kvalitatīvas izejvielas un, protams, labas idejas. Neatkarīgā tās smēlās kūku meistarklasē, ko vadīja AS Rīgas dzirnavnieks kūku meistare Nataļja Lagzdiņa. Meistarklases īpašie vēstneši bija Roberto, Kašers, Aija Vītoliņa (Amber), Valters Krauze, bobslejisti – olimpiskais čempions Daumants Dreiškens un Eiropas čempions Mārcis Rullis.
3.mai 2019
Ja iecerēts rīt, neraugoties uz dabas kaprīzēm un draudošajiem aukstuma rekordiem, pulcēties pie balti klāta galda, lai nosvinētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, reizēm nav nemaz tik viegli izdomāt, ko tādu garšīgu lai sagādā. Gribas kaut ko pārsteidzošu un nebijušu, bet varbūt der atcerēties, kādu cienastu mēdzām gatavot toreiz, ap 1990. gadu. Diezgan bieži ciemiņus cienājām ar pašceptām vafelēm – tādas varētu tapt arī šajā reizē.
photo_camera
1.mai 2019
Auglīgās augsnes un bagātīgo labības ražu dēļ Zemgale jau izsenis tiek dēvēta par Latvijas "maizes klēti", tāpēc, lai atklātu maizes pasauli un izjustu maizes svētību pašu rokām, 4., 5. un 6. maijā SIA "Tērvetes maize" projekta "Atvērtās dienas laukos" ietvaros aicina ciemos uz nelielo maizes ceptuvi, ko maiznieks Jānis Kurpnieks pirms pieciem gadiem izveidoja sava tēva mājās, lai apvienotu tradīcijas un jaunākās tendences, veidojot savu stāstu par maizi – veselīgu, spēcinošu, bagātīgu.
30.apr 2019
Pietiekoši stiprs, lai gāztu no kājām pieredzējušus jūrniekus un vienlaikus tik aromātisks, lai kļūtu par neatņemamu sastāvdaļu smalkākajās kūkās. Jā, tas ir rums! Dumpiniecisks, aromātisks, spēcīgs un alkohola pasaulē neaizstājams dzēriens, kas neatstāj vienaldzīgu. Tieši tāpēc AlkOutlet ir apkopojis svarīgākos faktus, kāds īsti ir rums, un kādi mīti par to valda mūsu sabiedrībā!
26.apr 2019
Ja vakarā atliek laika un spēka parūpēties par rītdienas brokastīm, tas ir ļoti labs variants: pārziež plāno neraudzētās maizes plāceni – lavašu – ar kādu pildījumu, stingri satin, ievīsta pārtikas plēvē un – ledusskapī iekšā.
23.apr 2019
Šajās Lieldienās Lielbritānijas karaliene Elizabete II nosvinēja 93. dzimšanas dienu. Joprojām monarha pienākumus veicošā lēdija saglabājusi gan prāta skaidrību, gan ķermeņa un gara možumu, un tajā liels nopelns ir arī uztura principiem.
21.apr 2019
Ja jums ir dārzs, tad gan jau vēl nāksies ar gārsām pacīnīties, jo nezāļu statusā tās ar savām garajām, lienošajām saknēm ir grūti iznīdējamas. Bet pavasarī, kad visbiežāk mostas interese par ēdamajām nezālēm, var paraudzīties uz gārsu no cita skatpunkta.
21.apr 2019
Lieldienu galdā goda vietā, protams, būs olas. Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams tās vienkārši tāpat apēst. Liels daudzums cieti vārītu olu ap šo laiku pieder pie lietas katrā mājā, kur nav sveša Lieldienu svinēšana. Tām, kas aktīvi «karojušas» olu kaujās, parasti ir sadauzīta čaumala, kas turpmāko glabāšanu padara problemātisku. Un ko nu tur glabāt – kad tad vēl ēdīs olas, ja ne tagad?
20.apr 2019
Lieldienu galdā goda vietā būs olas. Pat ja cilvēks nav īpaši liels olu cienītājs, šajos svētkos viņš kādu tomēr apēdīs, bet daudziem olas ir arī iecienīta ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa. Savulaik tās tika nopeltas kā neveselīgas, holesterīna līmeni paaugstinošas un līdz ar to nevēlamas sirdij un asinsvadiem, un bija cilvēki, kuri no olām atteicās vai lietoja uzturā tikai olu baltumus. Vēlāk olas tika attaisnotas, bet vai tas nozīmē, ka tās var ēst neierobežotā daudzumā?
29.mar 2019
Banānmaize ir samērā vienkāršs risinājums, kad gribas kaut ko garšīgu, kā arī tad, ja jāizmanto pārgatavojušies banāni, kuriem mizu jau klāj lieli brūni plankumi.
22.mar 2019
Kurš meklē, tas arī atrod iespēju paplašināt savu kulināro redzesloku, iekļaujot jaunus ēdienus un produktus. Viens tiem noteikti varētu būt amarants.
21.mar 2019
Vīns ir noslēpumains dzēriens, pilns bagātīgu aromāta un garšas nianšu. No vienas un tās pašas vīnogu šķirnes iespējams radīt ļoti atšķirīgus vīnus, un pat visspicākos degunus reizēm var piemānīt dzērieni no dažādām šķirnēm, izliekoties radniecīgi. Ne valstu robežas, ne vīna krāsa un pat ne vīnogu šķirne mūsdienās negarantē vīna patērētājam noteiktu unikālu vīna stilu.
18.mar 2019
Kristīgās pasaules pārstāvji jau sākuši ievērot lielo gavēni, kas ilgs līdz Lieldienām, bet ziemas aiziešana un pavasara atnākšana ir īpaši labs laiks, ko ikviens var izmantot, lai veiksmīgi veiktu vai nu ģenerāltīrīšanu ķermenī, vai tikai mazas pārmaiņas.
15.mar 2019
Gavēņa ēdieniem raksturīga pieticība un vienkāršība, tomēr tas nenozīmē vienveidību. Cilvēki, kuri pieder konfesijām, kam raksturīgs ilgstošs un stingrs gavēnis, laika gaitā radījuši tādas ēdienu receptes, kuras ir vērts izmēģināt arī citiem un, iespējams, iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.
4.mar 2019
Saldumu zīmols “Laima” papildina “Laima Exclusive” produktu klāstu ar dabisko “ruby” jeb rozā šokolādi, kas gatavota ar rokām. “Ruby” šokolāde ir unikāla, pateicoties tās krāsai un piesātinātajai garšai, kas ir iegūta dabiskā fermentācijas procesā no “ruby” kakao pupiņām.
2.mar 2019
Brīvdienās noteikti varam atrast kādu brīvu stundu, lai pagatavotu gardu desertu. Šoreiz gardēži dalās padomā, kā pagatavot izcili gardu šokolādes brauniju.
1.mar 2019
Sākumā liekas – kumkvats ir tāds sīciņš apelsīns, bet tas izrādās ēdams ar visu mizu un pārsvarā no mizas vien sastāv. Miza ir salda, toties vidiņš stipri skābs. Tieši šā garšas kontrasta dēļ kumkvatus augstu vērtē gardēži. Ziemas izskaņā dzīvespriecīgi oranžā krāsa ir īpaši uzrunājoša.