Gardēžiem

6.mar 2018
Uz­ska­ta, ka īs­tu pi­cu var no­gar­šot ti­kai Ne­ap­olē, ko dē­vē par pi­cas dzim­te­ni. Īs­tās pi­cas ir plā­nas, traus­las un tās ie­sa­ka cept mal­kas krās­nī. Pi­cas mēdz būt ļo­ti da­žā­das un ar at­šķi­rī­giem pil­dī­ju­miem un dau­dziem no­sau­ku­miem. Pi­ca ne­var le­po­ties ar iz­ci­lām tra­dī­ci­jām un se­nu vēs­tu­ri, sā­kot­nē­ji tā bi­ja na­ba­dzī­go zem­nie­ku trū­cīgs ēdiens, kad ne­ko la­bā­ku vi­ņi ne­va­rē­ja at­ļau­ties.
5.mar 2018
Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs mēli aiz zobiem turēt nemēdz, tomēr pienākusi reize, kad viņš labāk apēd buļļa peni, nekā stāsta ko nožēlo.
2.mar 2018
Nomainiet baltu miltu izstrādājumus pret pilngraudu produktiem – veselīga uztura speciālistu ieteikumos tas atkārtojas gluži kā piedziedājums. Kā to izdarīt? Pieredzē dalās Raimonds Biedrītis, sertificēts bioloģiskās lauksaimniecības speciālists un SIA Grauda spēks vadītājs, kurš kopā ar dzīvesbiedri Ievu audzina četrus bērnus un ikdienā izvēlas videi un cilvēkiem draudzīgus produktus.
2.mar 2018
Lai labi garšo!
2.mar 2018
The Guardian veiktajā izmeklēšanā atklājusies skaudrā patiesība par bekonu.
23.feb 2018
Salakas ir sīkas zivtiņas, kuru gatavošana prasa pacietību, tas tiesa. Savā ziņā labi, jo, kad maltīte izdodas, tu vari izjust, ka esi ticis galā ar kārtējo virtuves mēroga varoņdarbu un sapratis, ka nemaz jau tik traka tā knibināšanās nebija.
19.feb 2018
«Snikerīši mājas gaumē gatavi, grūti noturēties un visus neapēst vienā rāvienā,» tā savā profilā sociālajā vietnē facebook.com, ievietojusi kārdinošu pašas pagatavotu saldo našķu bildi, raksta studiju tīkla Figura Line uztura speciāliste Ilze Justamente.
18.feb 2018
Bērni ballītes gaida ar lielu prieku un saviļņojumu, taču vecākiem ballīšu plānošana un ēdienkartes sastādīšana var būt liels izaicinājums, it īpaši ziemā. Šis ir periods, kad sezonālo augļu, ogu un dārzeņu klāsts ir salīdzinoši ierobežots. Lai arī tumšajā sezonā svētku galds būtu bērna acīm kārdinošs un vienlaikus izmaksu ziņā ekonomisks, iedvesmojies no garšas eksperta, pavāra Normunda Baranovska ieteikumiem.
16.feb 2018
Ja kādai tautai ir kāda garšīga tradīcija, tad citas to labprāt pārņem. Var nezināt valodu, nesaprast reliģisko pārliecību, uzskatus un priekšstatus, bet kā gan var nesaprast pankūkas?
14.feb 2018
Svinot visu mīlētāju svētkus Valentīndienu, romantisku noskaņu savai otrai pusītei var sagādāt, ne vien dāvinot ziedus un mīļas dāvanas, bet arī kopīgi rosoties virtuvē, lai pagatavotu kādu īpašu un mīlētāju dienai piemērotu ēdienu. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divu īpašu un stilīgu ēdienu receptes Valentīndienas svinībām.
13.feb 2018
Svētā Valentīna diena lielākoties asociējās ar mīlestības un sirsnības svētkiem, kad jo īpaši gribas iepriecināt savu mīļoto cilvēku. Steidzīgie var paļauties uz veikalu plauktos sarūpētām dāvanām, savukārt tie, kas šogad izjūt sevišķi radošu noskaņojumu, var pagatavot kādu no trim gardumiem, kas īpaši šiem svētkiem taupīti Lienes Zemītes recepšu krājumos. Zemeņu trifeles, marcipāna sirdis, mafini ar zemenēm – našķi, no kuriem būs grūti atteikties!
13.feb 2018
Šodien, 13. februārī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, kurā tradicionāli vismaz vienā no ēdienreizēm jāiekļauj pankūkas. Turklāt šonedēļ tiek atzīmēta arī Masļeņica – ziemas aizvadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuru neatņemama sastāvdaļa ir tieši pankūku baudīšana. Šis ir īstais brīdis nobaudīt ierastu ēdienu jaunās garšu niansēs, tāpēc kulinārijas blogaere Zane Ozoliņa piedāvā izmēģināt desmit gardus pildījumus plānajām pankūkām.
11.feb 2018
Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju jeb 67% uz bāriem, restorāniem vai kafejnīcām dodas tādēļ, lai tajos satiktos ar draugiem un ģimenes locekļiem, un piektā daļa (22%) to dara regulāri - vienu līdz trīs reizes mēnesī -, liecina starptautisko bārmeņu konkursa World Class 2018 un pētījumu kompānijas SKDS sabiedriskās domas aptauja.
11.feb 2018
Par 2018.gada pirmo ēdiena trendu kļuvis tropiskais auglis ''jackfruit'', ziņo Men's Health.
6.feb 2018
Mēs visi labi zinām, ka ''McDonald's'' frī kartupeļiem ir maz vai vispār nav nekādu labumu veselībai. Viņi ir pilni ar taukiem un nātriju. Tomēr zinātnieki esot atklājuši ko vēl nezināmu!
4.feb 2018
Izrādās, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju brokastīs ēd olas vai sviestmaizes ar gaļu, bet regulāri brokastis ēd divas trešdaļas iedzīvotāju, liecina decembrī veikta aptauja. Par pētījuma rezultātiem un ieteicamajiem brokastu produktiem, kā arī par to, no kā dienas pirmajā ēdienreizē noteikti būtu ieteicams izvairīties, stāsta uztura speciāliste Līga Balode.
3.feb 2018
Ziemā biežāk nekā gada siltajos mēnešos vēlamies galdā celt sātīgas un siltas maltītes. Vislabāk tās pagatavot no bagātīgā Latvijas dārzeņu klāsta, kas šogad veikalu plauktos pieejams lētāk. Šādas maltītes ne tikai remdē izsalkumu un silda, bet var būt labs palīgs nepieciešamās vitamīnu devas uzņemšanai gada aukstajā periodā.
photo_camera
3.feb 2018
Dziesmu un deju svētki ir neatņemama Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa. Tadēļ par godu šiem, latviešiem tik nozīmīgiem svētkiem, pazīstamā kūku meistare Liene Zemīte radījusi īpašu svētku kūkas recepti. Tajā gardēde iekļāvusi tikai tradicionālas un Latvijas desertiem raksturīgas sastāvdaļas, kuras namamātes augstu vērtējušas no paaudzes paaudzē.
3.feb 2018
Lai labi garšo!
2.feb 2018
Šim skaistajam auglim nav nekāda sakara ne ar granātām, ne ar granātiem, toties tas ar savu spridzinošo garšu palīdz kliedēt rutīnu ēdienkartē un attālināt pagurumu, kas mēdz uzmākties ziemas otrajā pusē.
27.jan 2018
Lai labi garšo!
26.jan 2018
Mikrozaļumi – arvien vairāk cilvēku zina, ko tas nozīmē.