Gardēžiem

6.dec 2017
Sieru reti mēdz iekļaut ikdienā nepieciešamo produktu sarakstā, tomēr jaunā pētījumā atklājies, ka tas nemaz nav tik neveselīgs, kā līdz šim domāts, informē TIME Health.
4.dec 2017
Kad Adventes vainagā ir iedegta pirmā svecīte, ir pēdējais laiks ķerties klāt Ziemassvētku pudiņa gatavošanai, jo tas ir daudzu resursu ietilpīgs projekts, no kuriem vissvarīgākais ir laiks, tātad – to nevar sasteigt un izlīdzēties ar pēdējā vakara iedvesmu, lai gan jauno laiku receptes pieļauj arī to.
1.dec 2017
67% latviešu atzīst, ka, dodoties braucienos uz citām Latvijas pilsētām, ietur maltīti ātrās ēdināšanas restorānos, savukārt 65% to dara arī ceļojot ārpus Latvijas.
30.nov 2017
Tikko klajā ir nācis vadošais Ziemeļvalstu un Baltijas restorānu jaunākais ceļvedis White Guide. Tajā apkopoti labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās, Grenlandē un Baltijā – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.
29.nov 2017
Tumšā šokolāde ir no kakao radīts saldums, ko cilvēki visā pasaulē iecienījuši un novērtējuši kopš seniem laikiem. Varētu pieņemt, ka šokolāde popularitāti iemantojusi ne tikai tās neatkārtojamās garšas dēļ, bet arī sajūtu dēļ, ko tā rada. Tumšā šokolāde ne tikai lutina mūsu garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi ietekmē mūsu veselību, ko apliecina vairāki pasaulē veiktie zinātniskie pētījumi. Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju iepazīstina ar pieciem faktiem par tumšās šokolādes pozitīvo ietekmi uz veselību.
27.nov 2017
Taujāti par to, cik tasītes kafijas dienā izdzer, 56% respondentu norādīja, ka izdzer vismaz 2 tasītes, 32% izdzer 3 līdz 4 tasītes kafijas, savukārt 7% aptaujāto izdzer vairāk nekā 4 tasītes kafijas.
15.nov 2017
Lai labi garšo!
12.nov 2017
Labdarības akcijā, kas norisinājās Ņūorleānā, pudele vīna pārdota par 350 tūkstošiem dolāru, raksta "Daily Mail".
11.nov 2017
Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone radījusi rudenīgus un sildošus ēdienus ar latvisku pieskārienu, ko pagatavot Valsts svētku svinību galdam vai ģimenes maltītei garajos rudens vakaros. Ēdieni ir sātīgi, pamatīgi un kā radīti, lai baudītu pēc pastaigas novembra rudenīgajā gaisā vai svētku salūta vērošanas.
10.nov 2017
Zoss cepeša gatavošana Mārtiņdienā ir aizgūta no vāciešiem, norāda tradīciju pētnieki. Taisnību sakot, zoss mūsu galdā ir rets putns – pārāk liels standarta mazģimenei, dārgs, gatavošana laikietilpīga un darbietilpīga. Tāds cienasts vairāk piemērots svētku reizei un īpaši labi iederas svinamās dienās gada nogalē. Toties mārtiņzosi var izmantot ģenerālmēģinājumam, gatavojoties Ziemassvētku vai Jaungada maltītei, kad būs gaidāms kuplāks ēdāju pulks un gribēsies celt priekšā lieliski izceptu, garšīgu un skaistu cepeti.
8.nov 2017
Par to, ka ķirbji ir neticami veselīgi, zina visi. Vēl tas ļoti priecē acis – spilgti oranžie skaistuļi rotā gan mazdārziņus, gan tirgus letes, gan pusdienu galdu. Bet par to, kā labāk to pagatavot, lai ne tikai iepriecinātu, bet arī pārsteigtu tuviniekus, pastāsta Rīgas restorānu – LIVE RIGA partneru – šefpavāri, ziņo riga.lv.
7.nov 2017
Novembra otrajā pusē Rīgā notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības rīkots vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācijas pasākums "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2017”, informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā.
30.okt 2017
Visu svēto dienas priekšvakars jeb Helovīns ir vieni no Latvijā pretrunīgāk vērtētajiem svētkiem, taču, neatkarīgi no skeptiķu kritikas, pārdošanas dati liecina - šie svētki mūsu valstī tiek svinēti diezgan plaši, svētku svinībām visbiežāk tiek pirkti tieši saldumi.
28.okt 2017
Šodien, 28.oktobrī, plkst. 11:00, Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notiks Rīgas Zivju svētki sadarbībā ar LIVE Rīga un AS “Rīgas Centrāltirgus". Svētku ietvaros degustācijai un tirdzniecībai tiks piedāvātas slavenākās Latvijas zivju un jūras produktu delikateses, populārās šlāgergrupas Deficīts koncerts, izglītojošas lekcijas un radošās darbnīcas mazākajiem svētku apmeklētājiem.
27.okt 2017
Kad jūs pēdējo reizi ēdāt rutkus? Lai gan joprojām mēdzam teikt «vesels kā rutks», tirgzinību speciālisti tos jau sāk ierindot mazāk pazīstamo dārzeņu kategorijā. Rezervētu attieksmi pret rutkiem rada to asums un sīvums, arī aromāts nav visai jauks. Un tomēr ir vērts mēģināt izveidot vairāk vai mazāk noturīgas attiecības ar šo latviešu virtuvei savulaik tik tradicionālo dārzeni.
26.okt 2017
Kvalitatīvas zivis un zivju produkti ir veselīgs un vērtīgs uzturvielu avots, kas ēdienkartē būtu jāiekļauj pat vairākas reizes nedēļā, tomēr speciālisti atzīst - izvēlēties tiešām labas kvalitātes zivis ir jāprot! Uzturzinātnes eksperte, pārtikas tehnoloģe un veselīga uztura meistarklašu vadītāja Dzintra Kokta ir apkopojusi padomus, kuros der ieklausīties, ja vēlaties sevi palutināt ar labiem zivju ēdieniem.
photo_camera
26.okt 2017
Šodien, 26.oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau divpadsmito gadu pēc kārtas norisinājās „Maxima Latvija” rīkotais „Latvijas lielākā ķirbja čempionāts”, kurā no desmit raženākajām dārza ogām uzvarētāja titulu izdevās izcīnīt Gundegas Neimanes audzētajam 161,5 kg smagajam ķirbim no Kurmāles pagasta Kuldīgas novadā.
25.okt 2017
Sviesta krīze nav vien Latvijā, bet arī Francijā, kur tā ir nopietnākā kopš Otrā pasaules kara, kas novedis pie satraucošām ziņām, ziņo The Local.
24.okt 2017
Tradicionālā japāņu zupa Ramen ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes – tai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu Ramen recepti atklāj “Samsung Galaxy Dream Chef” pavāršova fināliste Monta Meiere.
24.okt 2017
Vīna ražošanas apjoms pasaulē šogad nokrities par 8,2% un sasniedzis zemāko līmeni pēdējos 50 gados, kas saistīts ar klimata svārstībām, otrdien paziņoja Starptautiskā Vīna organizācija (OIV).