Rīgas pašvaldība aicina uzņēmējus nodrošināt, lai 1.janvārī kafejnīcas un restorāni būtu atvērti, norāda Rīgas domes (RD) sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Kononova.
Lai rīdzinieki un pilsētas viesi spētu izbaudīt Jaunā gada svinības pilnībā, Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) aicina restorānus un kafejnīcas, kā arī kultūras iestādes strādāt arī 1.janvārī, norāda RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune.
Teju katram latvietim ir zināms, ka Mārtiņi ir svarīgi svētki - iestājas saimnieciskā gada noslēgums, laukos tiek pabeigti rudens darbi, kā arī 10. novembris ir pirmā ziemas sākuma diena.
Šajā nedēļas nogalē Tartu notiks jau sestais Baltijas vīnziņu – sommeljeru čempionāts "Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2011", kurā par labāka Baltijas vīnziņa titulu sacentīsies arī trīs Latvijas pārstāvji.
53% Latvijas iedzīvotāju, iegādājoties saldumus, nedomā par to veselīgumu, liecina SIA G.Miežis Ārsts veiktais pētījums. Produkta cena, derīguma termiņš un svars ir galvenie aspekti, kam patērētāji pievērš uzmanību, iegādājoties našķus. Interesanti, ka tikai piektā daļa aptaujāto pievērš uzmanību saldumu kaloriju daudzumam.
Latvijas Augļkopju asociācija aicina ikvienu 8. un 9. oktobrī Rīgā apmeklēt tradicionālo Ābolu festivālu pie tirdzniecības centra Spice. Festivāls arī šogad apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar ābolu audzētājiem, nobaudīt un iegūt informāciju par dažādām ābolu šķirnēm, iesaistīties radošās aktivitātēs, konkursos un informatīvās spēlēs.
No otrdienas līdz sestdienai Latvijā norisināsies tējas ceļa čado jeb Japānas tējas ceremonijas demonstrācijas, kuras vadīs čado meistare Kacura Jūko, aģentūru BNS informēja Japānas vēstniecība Latvijā.
Lai atzīmētu bagātīgās ražas novākšanu un rudens sākumu, nākamo sestdien, 24. septembrī, kinopilsētā Cinevilla (Tukuma novada Slampē) notiks Rimi ražas svētki.
15.septembrī Jēkaba kazarmās, durvis vērs jauns restorāns „ Tam labam būs augt”, kuru izveidojuši 3 pavārmākslas meistari – Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants un Rūta Rietuma.
Latvijas Dabas muzejā no trešdienas līdz 18. septembrim notiks tradicionālās Sēņu dienas, kuru laikā ikviens interesents varēs iepazīt Latvijas sēņu daudzveidību un uzdot jautājumus sēņu speciālistiem, informa muzeja pārstāve Lāsma Vagoliņa.
Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT1 izstādes Riga Food 2011 laikā šogad jau septīto reizi rīkoja konkursu pavāriem "Latvijas gada pavārs".
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) biedri – kafejnīcas un restorāni ir izstrādājuši īpašus piedāvājumus, lai Zinību dienā - 1.septembrī skolēni un viņu vecāki varētu baudīt gardas maltītes.
Piektdien, sagodinot maizes ceptuves "Lāči" 18 gadu pastāvēšanu, maizniekmeistars Normunds Skauģis cepa lielāko rudzu maizes kukuli, kura aptuvenais svars plānots 60 kilogramu. Tas ir līdz šim lielākais izceptais rudzu maizes klaips Latvijā. Plašākai sabiedrībai milzu klaips tiks izrādīts jau rīt, 14. augustā, kad "Lāčos" notiks dzimšanas dienas svinību pasākums.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis produkta "sklandrausis", kas ir tradicionāls Kurzemes novada ēdiens, reģistrācijas procedūru, lai tas iegūtu Eiropas Komisijas (EK) garantētās tradicionālās īpatnības sertifikātu, liecina paziņojums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".
Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrība tika aicinājusi kopā sava aroda lietpratējus no Somijas, Norvēģijas, Polijas, Dānijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.