Sabalansēts uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Rokasgrāmatā Veselīgi ēšanas paradumi, ko izdevis apgāds J.L.V., apkopotas dažādas dzīves atziņas par veselīgu un pareizu uzturu un sniegti padomi, kā to ieviest ikdienā. Vienkāršas receptes atvieglos veselīgas dzīves uzsākšanu.
Kā pareizi sastādīt ikdienas maltīšu plānu? Kādi produkti palīdzēs izvairīties no slimībām? Vai uzturs var būt arī dziedniecisks? Daudz dažādu padomu un noderīgas informācijas, kā arī īpaši pielikumi, piemēram, par augu izcelsmes uzturvielām, pareizu šķidruma apjomu vai grilēšanu ar baudu. Eksotiskā lēcu zupa, gaisīgie pilngraudu ravioli ar spinātiem, kā arī atsvaidzinoša ogu dzēriena kauss – veselīgs ēdiens ir gards, turklāt ļoti ātri pagatavojams. Tāpēc nav brīnums, ka pašlaik par to runā gandrīz visi un visur. Šajā grāmatā būs pārskats par svarīgākajām uztura sastāvdaļām un pārtikas produktiem.
Cilvēka organismam katru dienu nepieciešams daudz dažādu uzturvielu; dažas no tām satur tikai atsevišķi produkti. Par laimi, attīstītajās valstīs nav izplatītas slimības, kuru cēlonis ir bads un uzturvielu trūkums. Tomēr noteikti ir vērts ikdienā uztura sastāvdaļas izpētīt kā ar lupu. Ikviens pārtikas produkts, no bioķīmijas viedokļa, sastāv no liela atsevišķa substanču daudzuma. Zinātnieki tās iedala enerģiju piegādājošās (tauki, ogļhidrāti un olbaltumvielas) un enerģiju nepiegādājošās vielās (minerālvielas un vitamīni).