"Jumava" laidis klajā otro Sarmītes Bokas sastādīto grāmatu "Konditora Cukurbeķera receptes"

© Publicitātes foto

Apgāds “Jumava” laidis klajā otro Sarmītes Bokas sastādīto grāmatu par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri “Konditora Cukurbeķera receptes”.

Grāmatā apkopotas konditora-vecmeistara Aleksandra Dabres izmantotās konditorejas izstrādājumu receptūras, kas saglabājušās Meistara jaunības gadu piezīmju kladēs un ilgo darba gadu pierakstos, ko viņš apguvis labākajā pirmskara Rīgas konditorejā — “Ch. Jürgenson-Otto Schwarz” jeb pie “Otto Švarca”.

Katra recepte kārdina ar savu nosaukumu vien. Ieklausieties, kā daži no tiem skan! Aukstie, siltie un karstie kapseļi... Šokolādes, riekstu, mandeļu un griljāžas masas... Vīnes, vieglie un smagie biskvīti... Kūkas un štriceles...Aleksandrs Dabre ir arī daudzu jauno recepšu autors. Vairākas no tām kļuva ļoti iecienītas visās padomju konditorejās — tortes “Gaiziņš”, “Kamene”, “Vēsma” un “Latvija”, biezpienmaizīte “Sigulda”, smalkmaizītes “Gardums”, “Rīts”, “Jubilejas”... Mūsdienās tās jau ir kļuvušas par klasiku, un to pagatavošas noslēpums ir aprakstīts šajā grāmatā.

Meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās!

Izklaide

Dažkārt šķiet, ka latvju mūziķi savā starpā sacenšas, kurš izdomās klausītājus atbiedējošāku grupas nosaukumu vai neizteiksmīgāko skatuves vārdu. Lūk, Jānis Strapcāns, kuru līdz mūža beigām atcerēsies kā grupas “H2O” (tā, kura izpildīja lipīgo hitu “Uzmini nu”) vokālistu, pieteicies ar soloprojektu “vienu”. Jā, tieši tā – ar mazo burtu un kaut kādā dīvainā locījumā.