GRĀMATAS: 200 prasmes, bez kurām neiztikt virtuvē

© publicitātes foto

Eriks Treijē, Klēra Pola. 200 prasmes, bez kurām neiztikt virtuvē.

Izdevniecība Zvaigzne ABC

Pat tie, kas rezultatīvi prot rosīties virtuvē, varētu pievērst uzmanību šim izdevumam, kurā aprakstīti un attēlos demonstrēti 200 virtuves darbu. To skaitā ietilpst gan tādas pavāra prasmes, kas atbilst tieši pēdējos gados iecienītajai virtuves kultūrai, ēdiena gatavošanas stilam un modernam virtuves aprīkojumam, gan arī tādas produktu apstrādes metodes, kas mūsdienās varbūt šķiet novecojušas, tomēr, nedaudz izmainītas, ir ļoti noderīgas. Autoru skaidrojumi ļauj paplašināt savu kulināro repertuāru, atteikties no veikalā pirktiem subproduktiem un – pats galvenais – pagatavot gardu ēdienu pēc jebkurā pavārgrāmatā noskatītas receptes. Grāmata ir sakārtota 12 nodaļās, katrā no tām akcentējot kādu svarīgu pamatprasmi, īpašu ēdiena veidu vai sastāvdaļu. Sadaļā Padomi piedāvātas alternatīvas gatavošanas metodes, izskaidroti sarežģītākie jēdzieni, kā arī sniegti vērtīgi ieteikumi par piemērotākajiem virtuves piederumiem. Grāmatas sākumā ir aprakstīti svarīgākie virtuves piederumi un ierīces, bet beigās ievietota galveno kulinārijas terminu vārdnīca.

Svarīgākais