Lai stiprinātu un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 6.-12.oktobrim labākajos Latvijā restorānos notiks Putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem.
Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāra speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās šādi restorāni - Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Garāža, Cheese Moon, K.I.D., KASHA Gourmet, MUUSU, Dārzs, taverna Amber Way, D’vine bar, Lobby Bar un Spa Cafe, Māja, Innocent Cafe, Laine un Daily pusdienu restorāni un Daily Special Café & Restaurant.
Šogad "Putras dienu 2014” un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu, tādā veidā mainot sabiedrības uzskatus par putru kā vienveidīgu un nepievilcīgu ēdienu, kas bieži vien ir šķērslis, kāpēc daļa ģimeņu reti tās izvēlas uzturā. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.
Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas ar populārajām „Herkuless” pārslām, kurām šogad paliek 60 gadi. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas, lai iedzīvotāji tās neaizmirstu, jo graudaugu produkti ir galvenā produktu kategorija uztura piramīdā. Putras nedēļa restorānos mainīs sabiedrības priekšstatus par putrām, parādot, ka tās var būt ne tikai standarta pārslas vārītas pienā vai ūdenī, bet arī garšīgu zupu, otro un saldo ēdienu sastāvdaļa.